4 съвета за изгодна почивка на море в Обзор до -50%!

Как да спестим когато резервираме лятната си ваканция на море

Настъпва лятото и мнозина вече започват да се сещат за предстоящата почивка на море независимо къде. Верни на обещанието си да ви бъдем полезни ще ви споделим няколко съвета как да спестите, когато резервирате. Съветите ни естествено ще бъдат свързани с възможностите за почивка на море в Обзор, но в повечето случай са общовалидни.

1.РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Почти всички хотели по Българското Черноморие предлагат така наречените „ранни записвания“. В повечето случаи това са намаления в проценти от цените за сезона в рамките на 5% до 15% в зависимост от това колко по-рано резервирате почивката си. Понякога се предлагат различни периоди в които важат различни отстъпки – например 15% до първо число на месеца и след това 10% до края на месеца.

Обзор Бийч Резорт също предлага подобна отстъпка като само до края на месец Май тя е в размер на 10% от официално обявените цени на нашия сайт

2.НАМАЛЕНИЯ ЗА ПРЕСТОЙ

Не всички хотели предлагат отстъпка за по-дълъг престой, но когато има подобни те са свързани основно с ценови намаления или така наречените „екстраси“. Какво означават те:

3.ИЗХРАНВАНЕ

Голямо перо в разходите особено на по-големите семейства е изхранването. Както всички знаем, през лятото цените на всички ястия в ресторантите по морето са значително по-високи. Има ли начин да спестим от тези разходи и какви са те:

  • Селф Кетъринг – Много от хотелите по Българското Черноморие предлагат настаняване в апартаменти, които са оборудвани с кухненски кътове. В случай че не ви е досадно набързо да приготвяте храна за семейството докато сте на море, това може да ви спести между 10% и 20% от общия бюджет. Много честа практика е семейства, които почиват на море да пазарят от супермаркети в близост и да си приготвят храната сами. В Обзор Бийч Резорт например всички апартаменти са оборудвани с всичко необходимо за приготвяне на ястия. Напълно оборудван кухненски кът с фурна, котлони, микровълнова печка и хладилник. Освен това се предлага пълен набор от посуда и прибори, както и кухненска маса.
  • Включено изхранване – това е друга услуга предлагана от почти всички хотели. Често когато резервирате сте забелязали навярно означенията „HB“ Или „FB“ или „BB“. Това са означения показващи дали нощувката включва изхранване и какво е то:
    1. BB – Bed & Breakfast означава „нощувка и закуска“. Значи плащате за нощувка с включена закуска;
    2. HB – Half Board означава „нощувка, закуска и вечеря“. Това е удобна опция когато не желаете да се отделяте от плажа по обяд;
    3. FB – Full Board означава „пълен пансион“. Всички ястия за деня са включени към цената за нощувка като много често са включени и различни междинни ястия и неограничено количество напитки на баровете

В Обзор Бийч Резорт също се предлагат различни опции за изхранване, което е включено в цената. Така например в офертата ни за месец Май нощувка със закуска, обяд и вечеря + напитки е само 62 лева на човек!

Хотел с кухня в Обзор / Self catering hotel Obzor
Хотел с кухня в Обзор / Self catering hotel Obzor
Изхранване в хотелите в Обзор / Board meal at Obzor hotels
Изхранване в хотелите в Обзор / Board meal at Obzor hotels

4.ЦЕНИ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ

Важно условие да спестите много пари по време на самата почивка е къде почивате. Така например цените на съпътстващите услуги в заведенията и магазините на Слънчев Бряг например са над 30% по-високи от тези в Обзор.

Само си представете колко можете да спестите ако почивате в прекрасно малко градче като Обзор в сравнение с големите пренаселени курорти по Българското Черноморие.

ПОЛЕЗНИТЕ ИЗВОДИ

Само ако сумирате отстъпките и възможностите за спестяване, за които ви споменахме по-горе, ще се уверите, че лятната ви ваканция на море може да бъде с над 50% по-евтина в сравнение с необмислени и прибързани резервации. Съветът ни към вас, където и да резервирате през това лято е да проверите всички възможности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *